Culoare anului 2023 pentru design de interior

Lumea designului de interior este în continuă schimbare și, cu fiecare an nou, apare o nouă culoare care inspiră conștiința creativă a designerilor. Culoarea anului 2023 este o nuanță care semnifică încredere, bucurie și optimism, precum și energie, pasiune și aventură. Este o combinație de culori vibrante, care aduc vivacitate și entuziasm în spații.

Culoarea anului 2023 este un amestec unic de albastru, portocaliu și galben, combinând o gamă de nuanțe pentru a crea o paletă care stârnește creativitatea în orice spațiu. Tonurile strălucitoare de albastru-verde semnifică prospețime și schimbare, în timp ce nuanțele mai suave de galben-portocaliu evocă căldură și fericire. Această culoare intensă, dar liniștitoare, reflectă schimbările pozitive care se produc în viața noastră de astăzi – de la progresele tehnologice la mișcările sociale – arătându-ne cum chiar și elementele mici pot avea un impact imens asupra mediului și bunăstării noastre.

Când vine vorba de crearea de interioare cu această schemă de culori îndrăzneață, există nenumărate moduri în care o puteți folosi pentru a vă exprima stilul individual. De la pereți sau tavane cu blocuri de culoare îndrăznețe, până la accente complementare care dau viață fiecărei încăperi fără a le copleși – prin combinarea acestor nuanțe puteți crea spații dinamice, pline de energie, dar în același timp plăcut echilibrate. De asemenea, puteți încorpora această paletă în piesele de mobilier, cum ar fi scaunele sau canapelele, pentru un plus de forță, sau atingeri decorative delicate, cum ar fi vazele sau operele de artă, pentru o notă elegantă de contrast.

Natura energică a acestei nuanțe o face perfectă pentru orice încăpere care are nevoie de un pic mai multă vitalitate; fie că este vorba de o bucătărie sau de o zonă de luat masa unde conversațiile trebuie stimulate sau de un spațiu de birou unde ideile trebuie să fie generate – această Culoare a Anului va contribui la energizarea locuitorilor săi în acțiune. Atunci când este combinată cu alte tonuri mai restrânse, cum ar fi pastelurile sau neutrele, ajută la injectarea de personalitate, menținând în același timp seninătatea, permițându-vă să folosiți această paletă vibrantă fără teamă în orice mediu de casă sau spațiu de lucru.

În vremurile noastre nesigure, trebuie să căutăm oportunități de bucurie ori de câte ori este posibil; saturarea locuințelor noastre cu această nuanță înălțătoare ar putea fi exact ceea ce avem nevoie pentru a găsi frumusețea chiar și în cele mai întunecate zile care ne așteaptă! Culoarea anului 2023 a fost aleasă cu grijă prin cercetări extinse de către echipa de experți Pantone, care petrec luni de zile analizând tendințele din diferite culturi înainte de a se decide asupra câștigătorului. Lăsați acest amestec să vă aprindă imaginația în timp ce vă reimaginați casa cu zile mai luminoase în față; lăsați vibrațiile sale pozitive să vă conducă spre îmbrățișarea a tot ceea ce viața vă scoate în cale!

Care este culoarea anului 2023 și ce înseamnă aceasta pentru designul interior

În fiecare an, profesioniștii și pasionații de design interior așteaptă deopotrivă anunțul Pantone privind culoarea anului. Pentru 2023, experții în culori la nivel mondial au ales o nuanță perfectă pentru a crea o atmosferă caldă, rustică: tonuri de teracotă, roșu ars. Această culoare este asemănătoare cu portocaliul, dar mai îndrăzneață în aspectul său și are o semnificație culturală mai profundă.

Selecția tonurilor de teracotă indică o schimbare generală a tendințelor în materie de design interior către palete mai pământii. Această culoare împărtășește asemănări cu maronii profunzi și portocalii, dar se evidențiază ca o nuanță proprie și unică datorită roșeaței sale intense. Prin alegerea acestei culori, Pantone semnalează faptul că elementele naturale vor fi foarte prezente în viitoarele modele, precum și importanța stabilirii unei ambianțe calde și primitoare.

În ceea ce privește simbolistica, tonurile de teracotă reprezintă fericirea, prosperitatea, bogăția și sănătatea. Nuanțele sale de roșu intens conturează confortul și protecția împotriva oricăror forțe externe, oferind în același timp un sentiment de siguranță în mediul înconjurător. S-a spus că această nuanță specifică promovează fluxul de energie pozitivă în jurul casei sau al spațiului de birou și încurajează sentimentele de mulțumire în rândul celor care îl locuiesc.

Când vine vorba de încorporarea acestei nuanțe într-o schemă de design interior, designerii ar trebui să caute modalități de a umple camerele cu căldură prin intermediul unor materiale textile precum covoare din lână sau pături în culori complementare, cum ar fi galben muștar sau verde măsliniu; aceste articole vor crea o paletă vizuală bogată, menținând în același timp sentimentul de confort și de primire a spațiului pe tot parcursul anului. Pentru piesele de mobilier cu linii puternice și unghiuri ascuțite – cum ar fi canapelele moderne sau scaunele de sufragerie de la mijlocul secolului trecut – utilizarea pernelor cu modele care prezintă nuanțe din nuanța aleasă de Pantone poate ajuta la îndulcirea esteticii lor fără a le răpi din impactul dorit.
Finisajele cu textură aspră oferă, de asemenea, oportunități excelente de experimentare atunci când se utilizează această culoare specială; de exemplu, aplicarea vopselei de perete teracotă s-ar preta la accente din lemn natural, cum ar fi rafturile plutitoare sau mesele laterale realizate din lemn recuperat – sporind senzația “pământeană” creată de această nuanță specială în spațiile de design interior.

În general, tonurile de teracotă vor fi o parte importantă a multor proiecte de design interior din 2023, datorită capacității lor de a aduce căldură în orice spațiu, având în același timp un aspect elegant și sofisticat atunci când sunt asociate cu alte piese din schema de decor existentă a unei încăperi. Mult mai mult decât orice altă culoare din spectru – poartă semnificații semnificative legate de sănătate și prosperitate, ceea ce o face ideală pentru oricine dorește să adauge un strat suplimentar de pozitivitate în zona lor de locuit, fără a trebui să sacrifice estetica în acest sens!

Cum să folosești culoarea anului în decorul casei tale

Culoarea anului 2023 se bazează pe tonuri de teracotă, roșu ars care este asemănător cu portocaliul. Aceste culori calde, pământii, evocă un sentiment de vibrație naturală care poate adăuga instantaneu un aer de rafinament oricărui spațiu interior. Cu o combinație și o aplicare corectă a acestor tonuri, puteți crea o atmosferă unică și primitoare pentru decorul casei dumneavoastră.

Primii pași spre succes

Înainte de a începe să cumpărați țesături sau accesorii pe care să le încorporați în decorul casei dvs. cu tonuri de teracotă sau roșu ars, trebuie să luați în considerare modul în care aceste nuanțe vor funcționa cu schema dvs. actuală de design. Este important să te gândești la modul în care noile elemente ar putea să se ciocnească sau să completeze culorile existente în spațiul tău. Faceți fotografii sau faceți o trecere în revistă a fiecărei încăperi pentru a evalua pe deplin ce funcționează și ce nu.

Includeți elemente subtile de culoare

Odată ce ați stabilit o direcție generală pentru estetica generală a fiecărei încăperi, este timpul să începeți să vă gândiți la modul în care puteți profita la maximum de această nuanță în tendințe, fără a exagera. Luați în considerare adăugarea de mici atingeri în toată casa dvs. cu materiale textile, cum ar fi perdele, covoare sau perne – și chiar și ornamente mai mici, cum ar fi opere de artă sau ceramică vibrantă – pentru o explozie de culoare care nu va fi copleșitoare. Trucul aici este să găsiți un echilibru între piesele existente și noile adăugiri, astfel încât totul să se îmbine în armonie.

Maximizați impactul cu accente la scară mare

Atunci când sunt realizate corect, aplicațiile la scară mai mare, cum ar fi tapițeria, piesele de mobilier și tratamentele de perete, pot oferi un impact maxim cu un efort minim. Dacă sunt făcute greșit, însă, pot fi prea copleșitoare chiar și pentru cele mai îndrăznețe spații proiectate. Pentru a o face corect, optați pentru forme clasice cu culori actualizate; adăugarea de textură prin intermediul diferitelor țesături ajută la atragerea atenției, evitând în același timp o paletă plictisitoare. Nu trebuie neapărat să zugrăviți fiecare perete sau să cumpărați toată mobila nouă; în schimb, concentrați-vă pe realizarea unor schimburi inteligente atunci când este necesar (cum ar fi fețele de pernă) sau pe accentuarea unui perete dintr-o cameră altfel neutră pentru rezultate mai îndrăznețe fără a fi nevoie să revizuiți un întreg spațiu.

Dacă toate celelalte eșuează, alegeți o piesă de accent

În cele din urmă, dacă nu te simți suficient de inspirat de tonurile de teracotă sau roșu ars singure, atunci ia în considerare folosirea lor ca parte a unei piese de accent, cum ar fi un abajur sau o operă de artă în schimb! Piesele de accent sunt adesea cele mai bune atunci când sunt plasate strategic într-o cameră; ar putea fi lângă un fotoliu lângă șemineu, unde oamenii se adună în mod natural atunci când sunt în vizită – în acest fel, ele încă mai au un impact, dar nu distrag prea mult de la alte alegeri de design deja prezente în spațiu. Când vine vorba de asta: indiferent de tipul de schemă de decor pe care vă decideți să o alegeți, nu uitați că aceste culori calde ar trebui să fie folosite ca accente mai degrabă decât ca declarații de acoperire totală; frumusețea lor subtilă se pune în valoare doar atunci când sunt combinate cu alte nuanțe și texturi!

Tonurile de teracotă și roșul ars sunt nuanțe extrem de versatile, care permit proprietarilor de locuințe libertate creativă atunci când își actualizează spațiile de locuit – fie că doresc ceva mai tradițional, cum ar fi piese de mobilier tapițate, asociate cu covoare cu modele bogate – sau ceva mai contemporan, cum ar fi opere de artă luminoase care evidențiază pereții vibranți – aceste nuanțe oferă posibilități infinite fără a fi copleșitoare! Atunci când sunt folosite corect în combinație cu alte elemente din planul de decorare a locuinței tale – cu siguranță vei obține un aspect elegant care să iasă cu adevărat în evidență!

Leave a Comment