Cum aleg vopseaua și cât să cumpăr?

Dacă doriți să dați un aspect nou unei încăperi din casă – sau chiar întregii case – pictura este una dintre cele mai simple și mai puțin costisitoare modalități de a face acest lucru. Dar cum alegeți culori de vopsea care să se potrivească cu decorul dvs., dar care să fie totuși deosebite? cât de mult ar trebui să cumpărați? Alegerea vopselei poate părea o sarcină intimidantă, dar, urmând acești pași, poate fi împărțită în părți mai simple. Haideți să ne alfam ceea ce trebuie să știți înainte de a aborda acest proiect interesant!

Cum să alegeți vopseaua potrivită

Alegerea vopselei potrivite este o parte esențială a oricărui proiect de vopsire. Deși există nenumărate varietăți și nuanțe disponibile, este important să vă restrângeți alegerile în funcție de tipul de spațiu pe care îl pictați și de efectul dorit. De exemplu, vopseaua care este formulată pentru a rezista la mucegai și mucegai ar putea fi o alegere bună pentru băi, în timp ce o strălucire satinată sau semilucioasă poate funcționa bine în zonele cu trafic intens, cum ar fi holurile. De asemenea, ar trebui să luați în considerare durabilitatea atunci când faceți selecția – vopselele acrilice din latex tind să fie mai puțin predispuse la decolorare sau ciobire decât cele cu formule pe bază de ulei. Luând în considerare toți acești factori, vă veți asigura că veți găsi vopseaua perfectă pentru fiecare cameră din casa dumneavoastră!

Câtă vopsea să cumpărați

A decide câtă vopsea să cumperi pentru un proiect poate fi o sarcină dificilă. Vreți să vă asigurați că aveți suficientă vopsea, dar nu trebuie să vă faceți griji că vă rămâne prea multă. Pentru a face calculele corect de prima dată, nu uitați să luați în calcul suprafața peretelui sau a camerei care trebuie vopsită și să obțineți o estimare a suprafeței medii de metri pătrați pe care o va acoperi un litru. Citirea recenziilor utilizatorilor, consultarea zugravilor profesioniști și întrebările de la magazinul local de vopsele sunt toate modalități excelente de a vă asigura că luați o decizie informată atunci când vine timpul să cumpărați vopsea pentru proiectul dvs. Cu o cantitate și un tip de vopsea potrivite, veți avea rezultate de succes fără risipă.

Renoveaza.ro va pregatit un calculator pentru determinarea pretului manoperei de aplicare lavabila.

Etapele aplicarii de vopsea

Vopseaua lavabilă este o alegere ideală pentru o varietate de proiecte, de la pereții unui dormitor la mobilier sau obiecte de artizanat. Este ușor de aplicat și oferă o acoperire și o păstrare a culorii foarte bune. Iată care sunt pașii pentru a aplica corect vopseaua lavabilă:

Pregătiți suprafața: Înainte de a începe vopsirea, asigurați-vă că suprafața este curată și lipsită de murdărie, praf și resturi. Folosiți o cârpă moale și apă cu săpun pentru a șterge zona înainte de a o usca cu o cârpă uscată. Dacă pe perete există zone care se desprind sau se cojesc, folosiți șmirghel pentru a le netezi. Odată ce totul este gata, folosiți bandă adezivă de zugrav în jurul marginilor și tăiați dacă este necesar.

Amorsă: Amorsarea ajută la pregătirea suprafeței pentru vopsea prin crearea unui strat uniform care va permite vopselei să se lipească mai bine și să dureze mai mult. Începeți prin a peria sau a rula grundul pe suprafața dvs. în straturi ușoare, până când aceasta este complet acoperită. Lăsați amorsa să se usuce conform instrucțiunilor de pe cutie înainte de a trece la vopsire. Dacă este necesar, puteți, de asemenea, să șlefuiți ușor între straturile de grund pentru o netezime suplimentară înainte de a începe stratul final de vopsea.

Vopsea: Când sunteți gata să începeți să pictați, asigurați-vă că amestecați bine vopseaua folosind un băț de amestecare sau un instrument similar înainte de a o turna într-o găleată sau o tavă pentru o aplicare mai ușoară cu o rolă sau o pensulă. Începeți prin a tăia în jurul marginilor folosind o pensulă înainte de a folosi o rolă pentru suprafețe mai mari, cum ar fi pereții sau tavanele (asigurați-vă că folosiți una special concepută pentru vopsele din latex). Lucrați de sus în jos în mișcări suprapuse în formă de V pentru cele mai bune rezultate – acest lucru va ajuta la asigurarea unui strat uniform, fără dungi sau linii vizibile la finisare. Lăsați fiecare strat de vopsea să se usuce complet (verificați instrucțiunile de pe cutie) între straturi înainte de a aplica un alt strat subțire, dacă este necesar, până la obținerea unei acoperiri complete – în general, două straturi ar trebui să fie suficiente, cu excepția cazului în care se folosesc culori foarte închise; în acest caz, ar putea fi necesare trei straturi.*

Curățați: După ce ați finalizat proiectul de vopsire, este timpul să faceți curățenie! Asigurați-vă că toate pensulele și rolele sunt bine spălate cu apă caldă și săpun imediat după utilizare – acest lucru va ajuta la păstrarea lor utilizabile pentru proiecte viitoare, precum și la protejarea împotriva mizeriei cât timp sunt ude! În plus, asigurați-vă că toate recipientele folosite în timpul aplicării sunt golite corespunzător înainte de a fi depozitate în siguranță până la următoarea utilizare!

Aplicarea vopselei lavabile este ușoară odată ce știți ce pași trebuie urmați! Cu o pregătire adecvată în prealabil, precum și cu o atenție deosebită acordată în timpul aplicării propriu-zise; oricine poate obține rezultate profesionale fără a avea prea multă experiență! Nu uitați – citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile atât ale grundurilor, cât și ale vopselelor; acest lucru vă va ajuta să obțineți toate informațiile necesare atât pentru pregătirea, cât și pentru aplicarea corectă!

Unelte de care veți avea nevoie pentru vopsit

Pensule
Unul dintre cele mai importante instrumente de care veți avea nevoie pentru a vopsi este un set bun de pensule. Pensulele vin într-o varietate de forme și dimensiuni, iar fiecare dintre ele este concepută pentru un scop specific. De exemplu, pensulele plate sunt excelente pentru a picta suprafețe mari, în timp ce pensulele rotunde sunt mai bune pentru a picta detalii mai mici.

Rola de vopsit
O rolă de vopsit este un alt instrument esențial pentru pictură. O rolă de vopsit poate ajuta la accelerarea procesului de vopsire prin acoperirea rapidă și uniformă a suprafețelor mari.

Tavă pentru vopsea
O tavă de vopsea este necesară pentru a ține vopseaua în timp ce vopsiti. Tăvile de vopsea vin într-o varietate de dimensiuni, așa că asigurați-vă că alegeți una potrivită pentru dimensiunea proiectului la care lucrați.

Carpa din pânză
O cârpă de picături este un instrument important pentru a proteja suprafețele de vărsările și scurgerile de vopsea. Cârpăle sunt disponibile într-o varietate de materiale, așa că asigurați-vă că alegeți una care este potrivită pentru tipul de suprafață pe care veți picta.

Bandă pentru pictură
Banda de vopsit este un alt instrument esențial pentru vopsit, deoarece poate ajuta la crearea unor linii curate și poate împiedica scurgerea vopselei pe suprafețele pe care nu doriți să le pictați

Leave a Comment