Cum de a alege cea mai bună pardoseală pentru casa ta

Luarea deciziei de a investi într-o nouă pardoseală poate fi una dificilă. Având în vedere toate tipurile diferite de opțiuni de pardoseli disponibile, poate fi dificil să determinați care dintre ele vă va satisface nevoile și se va încadra în bugetul dumneavoastră. Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru materiale și servicii, acordați-vă timp pentru a afla mai multe despre fiecare tip de pardoseală disponibil, astfel încât să puteți lua o decizie informată cu privire la care este cel mai bun pentru casa dvs.

Podele din lemn de esență tare

Parchetul din lemn masiv este o opțiune clasică și este una dintre cele mai populare alegeri pentru mulți proprietari de locuințe. Este durabil, de lungă durată și ușor de curățat și întreținut. Podelele din lemn de esență tare sunt disponibile într-o varietate de culori, texturi, specii, lățimi și lungimi din care puteți alege. De asemenea, sunt relativ ușor de instalat, fie cu o metodă de instalare flotantă, fie prin lipire. În plus, pardoselile din lemn masiv sunt excelente pentru oricine suferă de alergii, deoarece nu rețin praful, așa cum fac alte materiale. Cu toate acestea, pardoselile din lemn de esență tare nu sunt ideale dacă locuiți într-o zonă cu niveluri ridicate de umiditate sau de umezeală, deoarece tind să se deformeze sau să se îndoaie ușor în aceste condiții.

Podele laminate

Podelele laminate au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani ca o alternativă accesibilă la podelele din lemn. Laminatul arată foarte asemănător cu lemnul, dar este format din straturi de plastic lipite între ele cu o imagine fotografică deasupra care reproduce aspectul granulelor de lemn adevărat. Acest lucru îl face rezistent la pete și la decolorarea cauzată de expunerea la lumina soarelui sau la vărsări și, de asemenea, nu necesită produse speciale de curățare sau întreținere, așa cum face lemnul de esență tare. Dezavantajul pardoselii laminate este că, deși poate fi rezistentă la zgârieturi, nu este indestructibilă; dacă ceva greu cade pe ea destul de tare, scândurile se pot crăpa sau se pot ciobi cu ușurință. În plus, nu este recomandat pentru zone precum băile sau bucătăriile unde ar putea fi prezentă multă umiditate, deoarece acest material nu este impermeabil.

Podele din mochetă

Covorul a existat timp de secole ca o opțiune confortabilă pentru multe case; cu toate acestea, popularitatea sa a scăzut oarecum în ultimii ani din cauza tendințelor care favorizează materialele cu suprafețe dure, cum ar fi lemnul și țigla. Covorul vine într-o gamă de fibre, inclusiv lână, nailon și amestecuri sintetice, care variază de la texturi moi de catifea până la stiluri de berber cu bucle cu pilozitate redusă, la diferite prețuri, în funcție de calitatea și tipul ales. De asemenea, asigură o izolare fonică în timpul lunilor reci de iarnă prin captarea căldurii în interiorul fibrelor sale, ceea ce ajută la reducerea costurilor cu energia! Totuși, mocheta are unele dezavantaje: alergenii, cum ar fi acarienii, se pot acumula în fibrele sale dacă nu sunt curățate în mod regulat, ceea ce o face nepotrivită dacă cineva suferă de alergii severe sau de astm în mediul casnic…

Podele de gresie și faianță

Pardoselile din gresie oferă durabilitate cu stil datorită varietății de forme și dimensiuni disponibile, de la mozaicuri mici până la gresie de format mare, care pot crea un aspect contemporan care imită suprafețele din piatră naturală destul de realist în zilele noastre! Gresia este foarte rezistentă la apă, astfel încât este perfectă pentru băi sau bucătării unde umezeala poate apărea des – spre deosebire de mochetă, care nu ar trebui folosită niciodată în încăperi cu condiții umede din cauza tendinței lor de creștere a mucegaiului în timp, atunci când sunt expuse prea des… Pardoselile din gresie tind să devină destul de reci în timpul lunilor mai reci, totuși, astfel încât adăugarea de covoare de zonă ici și colo de-a lungul zonelor de trafic ridicat ar ajuta la a face lucrurile mai confortabile atunci când se merge peste fără a avea pantofi pe picioare!

Podele din vinil

Vinilul a fost folosit pe scară largă de zeci de ani, în primul rând pentru că este extrem de accesibil în comparație cu alte tipuri de pardoseli, precum și pentru că este foarte ușor de întreținut și nu necesită întreținere, odată instalat corect; nu este nevoie de șlefuire și refinisare! Vinilul vine, de obicei, pretăiat în pătrate de 12 x 12 inch (sau mai mari), astfel încât instalarea necesită puține abilități, în afară de a ști cum să le adere în mod corespunzător pe substraturi folosind cleiuri / adezivi concepuți special în acest scop – angajarea de instalatori profesioniști ar putea merita să fie luată în considerare în funcție de bugetul dvs. și de nivelul de calificare implicat aici! Vinilul tinde să aibă un aspect mai moale decât alte tipuri de pardoseli datorită finisajului cu profil mai mic (fără caneluri/texturi adânci etc.), dar acest lucru face și mai ușoară curățarea/îndepărtarea particulelor de murdărie de pe suprafață – nu uitați să folosiți soluții de curățare neabrazive pentru a evita terfelirea finisajelor lucioase în timp!

Podele din bambus

Bambusul a devenit o alegere din ce în ce mai populară în rândul proprietarilor de case care caută să introducă elemente ecologice durabile în schemele lor de design interior, oferind, de asemenea, o estetică vizuală frumoasă pe care o oferă pădurile tipice, fără costurile de mediu asociate cu recoltarea lor în mod tradițional înainte de utilizare – bambusul crește rapid – resursa regenerabilă necesită foarte puțină energie pentru a fi produsă și fabricată în comparație cu opțiunile tradiționale de cherestea disponibile pe piață astăzi! Scândurile de bambus vin de obicei pre-finisate, astfel încât nu este necesar un etanșant suplimentar după instalare, deși aplicarea periodică a cerii va ajuta la menținerea lor strălucitoare pe termen lung, plus orice zgârieturi accidentale blem

Categories: Amenajari Renovare

Leave a Comment