Cum să alegeți mobilierul: În magazin sau la comandă

Atunci când vine vorba de mobilierul pentru casa dvs., există două opțiuni principale: să alegeți mobilierul dintr-un magazin sau să optați pentru mobilierul la comandă. Ambele variante au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerea potrivită depinde de preferințele și nevoile fiecărei persoane. În acest articol, vom explora aceste două opțiuni și vom dezvălui câteva sfaturi esențiale pentru a face cea mai bună alegere în funcție de circumstanțele dvs. personale. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui mobilier confortabil pentru sufragerie sau a unui dulap spațios pentru dormitor, acest ghid vă va ajuta să luați decizia corectă.

Avantajele și dezavantajele mobilierului din magazin

Când vă gândiți să achiziționați mobilier dintr-un magazin, există câteva aspecte importante de luat în considerare. Iată câteva dintre avantajele și dezavantajele asociate cu această opțiune:

 • Avantaje:
  • Disponibilitate imediată: Mobilierul din magazin este deja fabricat și poate fi achiziționat imediat, fără a aștepta procesul de producție.
  • Posibilitatea de a testa confortul: Aveți oportunitatea de a testa și evalua confortul și calitatea mobilierului înainte de a lua o decizie finală.
  • Reduceri și oferte speciale: Magazinele de mobilă oferă adesea reduceri și promoții care pot face achiziția mai accesibilă din punct de vedere financiar.
 • Dezavantaje:
  • Lipsa opțiunilor personalizate: Mobilierul din magazin este disponibil în modele standard și nu oferă posibilitatea de personalizare sau modificare a designului.
  • Limitarea alegerii: Există posibilitatea ca mobilierul din magazin să nu se potrivească perfect stilului și necesităților dvs. individuale.
  • Calitatea poate varia: Uneori, mobilierul din magazin poate fi fabricat din materiale mai ieftine și să nu fie la fel de durabil pe termen lung.

Beneficiile mobilierului la comandă

Dacă doriți mobilierul să fie exact așa cum v-ați imaginat și să se potrivească perfect în spațiul dvs., mobilierul la comandă poate fi cea mai bună opțiune pentru dvs. Iată câteva dintre beneficiile acestui tip de mobilier:

 • Personalizare completă: Cu mobilierul la comandă, aveți libertatea de a alege fiecare aspect, de la dimensiuni și materiale până la finisaje și detalii decorative.
 • Design unic și original: Mobilierul la comandă vă permite să creați piese unice, care reflectă stilul dvs. personal și se integrează perfect în decorul existent.
 • Calitate superioară: De obicei, mobilierul la comandă este fabricat folosind materiale de înaltă calitate și este construit pentru a rezista în timp.
 • Funcționalitate optimă: Prin mobilierul la comandă, puteți obține piese care să se potrivească perfect în spațiul dvs. și să îndeplinească nevoile dvs. specifice.

Când să alegeți mobilierul din magazin

Există situații în care alegerea mobilierului din magazin poate fi mai potrivită decât opțiunea la comandă. Iată câteva momente în care poate fi recomandat să optați pentru mobilierul din magazin:

 • Aveți nevoie de mobilier imediat: Dacă sunteți într-o situație urgentă și aveți nevoie de mobilier cât mai repede posibil, opțiunea din magazin vă oferă acces la produse imediat disponibile.
 • Bugetul este limitat: Mobilierul din magazin poate fi mai accesibil din punct de vedere financiar, mai ales când există reduceri sau oferte speciale.
 • Vă place un model existent: Dacă ați găsit deja un model de mobilier din magazin care vă place și se potriveează perfect stilului dvs. și necesităților dvs., nu este nevoie să treceți prin procesul de personalizare a mobilierului la comandă.

Când să alegeți mobilierul la comandă

Dacă sunteți în căutarea unui mobilier unic, perfect adaptat spațiului dvs. și preferințelor personale, mobilierul la comandă poate fi cea mai bună alegere. Iată când ar trebui să luați în considerare această opțiune:

 • Spațiu restrâns sau neobișnuit: Dacă aveți un spațiu cu dimensiuni neobișnuite sau restrânse, mobilierul la comandă vă permite să maximizați eficient spațiul disponibil și să obțineți piese care se potrivesc perfect.
 • Design personalizat: Dacă aveți o viziune clară asupra modului în care doriți să arate mobilierul dvs. și doriți să aveți control complet asupra detaliilor, mobilierul la comandă vă oferă această posibilitate.
 • Calitate și durabilitate superioară: Dacă doriți să investiți în mobilier durabil, fabricat din materiale de înaltă calitate, mobilierul la comandă este o alegere excelentă.
 • Dorința de a avea un design unic: Dacă sunteți în căutarea unui mobilier care să fie cu adevărat unic și să nu fie disponibil în magazinele obișnuite, mobilierul la comandă vă permite să creați un design original și personalizat.

Calitatea și durabilitatea mobilierului

Atunci când alegeți mobilierul, calitatea și durabilitatea sunt aspecte critice. Indiferent dacă optați pentru mobilierul din magazin sau mobilierul la comandă, asigurați-vă că luați în considerare următoarele:

 • Materiale de calitate: Verificați materialele din care este fabricat mobilierul. Optați pentru lemn masiv, furniruri de înaltă calitate sau alte materiale rezistente și durabile.
 • Construcție solidă: Asigurați-vă că mobilierul este construit cu atenție și soliditate. Verificați îmbinările, folosirea șuruburilor și alți factori care contribuie la rezistența pieselor de mobilier.
 • Finisaje de calitate: Acordați atenție finisajelor, cum ar fi vopseaua sau lacul aplicate pe mobilier. Acestea ar trebui să fie de înaltă calitate pentru a rezista în timp și a păstra aspectul estetic.
 • Garanție: Verificați dacă mobilierul vine cu o garanție. Acest aspect poate oferi liniște și asigurare că producătorul este încrezător în calitatea și durabilitatea mobilierului său.

Bugetul și costurile asociate

Un alt factor important în alegerea mobilierului este bugetul dvs. și costurile asociate. Luați în considerare următoarele aspecte:

 • Mobilierul din magazin: Mobilierul din magazin poate fi mai accesibil din punct de vedere financiar, mai ales dacă beneficiați de reduceri sau oferte speciale.
 • Mobilierul la comandă: Mobilierul la comandă poate fi mai costisitor, deoarece implică personalizare și fabricație individuală. Asigurați-vă că aveți un buget rezonabil înainte de a opta pentru mobilierul la comandă.
 • Costuri suplimentare: Luați în considerare și costurile suplimentare, cum ar fi livrarea și montajul mobilierului. Aceste costuri pot varia în funcție de furnizor și de complexitatea pieselor de mobilier.

Timpul de livrare și montaj

Dacă alegeți mobilierul din magazin, de obicei, acesta este disponibil imediat sau cu un timp scurt de livrare. În cazul mobilierului la comandă, trebuie să luați în considerare timpul necesar pentru fabricare și livrare. Asigurați-vă că planificați în consecință și că sunteți conștient de următoarele aspecte:

 • Timpul de producție: Mobilierul la comandă necesită timp pentru a fi fabricat. Acesta poate varia în funcție de complexitatea pieselor de mobilier și de capacitatea producătorului.
 • Timpul de livrare: După finalizarea fabricării, mobilierul trebuie livrat la adresa dvs. Asigurați-vă că sunteți informat cu privire la timpul estimat de livrare și că puteți fi disponibil pentru primirea mobilierului.
 • Montajul mobilierului: În unele cazuri, mobilierul la comandă poate necesita montaj. Verificați dacă montajul este inclus în serviciile furnizorului sau dacă trebuie să apelați la un specialist în montaj de mobilă.

Evaluarea confortului și testarea în magazin

Atunci când alegeți mobilierul din magazin, aveți oportunitatea deevalua confortul și calitatea acestuia înainte de a face achiziția finală. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că alegeți un mobilier confortabil:

 • Testați scaunele și canapelele: Stați pe scaune și canapele pentru a evalua confortul și susținerea oferite. Asigurați-vă că vă simțiți relaxat și că mobilierul se potrivește formei corpului dvs.
 • Verificați structura: Asigurați-vă că structura mobilierului este solidă și bine construită. Verificați dacă nu există zgomote sau mișcări nedorite atunci când vă așezați sau vă ridicați.
 • Testați funcțiile: Dacă mobilierul are funcții speciale, cum ar fi recliner sau mecanisme de ajustare, asigurați-vă că funcționează corect și că puteți folosi aceste caracteristici cu ușurință.
 • Verificați capitonajul: În cazul canapelelor și scaunelor căptușite, asigurați-vă că capitonajul este confortabil și că nu există denivelări sau zone incomode.

Cum să găsiți un producător de mobilă la comandă de încredere

Atunci când decideți să alegeți mobilierul la comandă, este important să găsiți un producător de mobilă de încredere. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta în căutarea unui furnizor de încredere:

 • Cercetați și comparați: Faceți cercetări online și comparați diferiți producători de mobilă la comandă. Luați în considerare recenziile și ratingurile acestora pentru a evalua calitatea serviciilor și a produselor lor.
 • Solicitați referințe și mostre: Înainte de a face o achiziție, solicitați referințe de la clienți anteriori ai producătorului. De asemenea, puteți solicita mostre ale materialelor și finisajelor utilizate pentru a evalua calitatea acestora.
 • Asigurați-vă de profesionalism: Verificați dacă producătorul de mobilă la comandă este profesionist în comunicare și servicii. Asigurați-vă că sunt deschiși la întrebări și vă oferă asistență în procesul de personalizare.
 • Verificați portofoliul: Analizați portofoliul producătorului pentru a vedea proiectele anterioare și stilurile de mobilă pe care le-au creat. Asigurați-vă că se potrivesc cu preferințele și gusturile dvs.

Ce să aveți în vedere atunci când cumpărați mobilier din magazin

Când alegeți mobilierul din magazin, este important să aveți în vedere următoarele aspecte:

 • Măsurători precise: Măsurați spațiul disponibil înainte de a merge la magazin. Asigurați-vă că mobilierul pe care îl alegeți se potrivește în spațiul respectiv.
 • Calitatea materialelor: Verificați materialele din care este fabricat mobilierul și asigurați-vă că sunt durabile și de înaltă calitate.
 • Designul și stilul: Alegeți un mobilier care se potrivește stilului dvs. de decor și care se îmbină armonios cu celelalte piese de mobilier din încăpere.
 • Confortul: Testați mobilierul pentru a vă asigura că este confortabil și potrivit nevoilor dvs. individuale.
 • Garanție și asistență post-vânzare: Verificați dacă mobilierul vine cu o garanție și dacă magazinul oferă asistență post-vânzare în cazul unor eventuale probleme sau întrebări.

Importanța măsurătorilor precise

Atunci când alegeți mobilierul, măsurătorile precise sunt cruciale pentru a vă asigura că piesele de mobilier se potrivesc în spațiul dvs. și creează un aranjament funcțional. Iată de ce este important să aveți măsurători precise:

 • Evitarea problemelor de spațiu: Măsurătorile precise vă ajută să evitați situațiile în care mobilierul este prea mare sau prea mic pentru spațiul disponibil.
 • Estetica și proporțiile: Mobilierul care se potrivește în mod corespunzător în spațiu creează un aspect armonios și echilibrat în încăpere.
 • Funcționalitate maximă: Măsurătorile precise vă permit să alegeți piese de mobilier care să se potrivească perfect și să maximizeze utilizarea spațiului.

Consiliere profesională și asistență post-vânzare

Atunci când achiziționați mobilier, este util să beneficiați de consiliere profesională și asistență post-vânzare. Iată de ce aceste aspecte sunt importante:

 • Consultanță specializată: Un personal calificat din magazin vă poate oferi informații și sfaturi utile în legătură cu selecția mobilierului, designul și întreținerea acestuia.
 • Asistență post-vânzare: Asigurați-vă că magazinul oferă asistență post-vânzare în cazul unor eventuale probleme sau întrebări legate de mobilierul achiziționat. Acest aspect vă poate oferi liniște și încredere în achiziția dvs.

Concluzie

Atunci când alegeți mobilierul, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi preferințele personale, bugetul, spațiul disponibil și necesitățile individuale. Mobilierul din magazin oferă disponibilitate imediată și posibilitatea de a testa confortul, în timp ce mobilierul la comandă permite personalizare completă și design unic. Indiferent de opțiunea aleasă, asigurați-vă că aveți în vedere calitatea, durabilitatea și întreținerea mobilierului. Cu ajutorul acestui ghid, sunteți pregătit să alegeți mobilierul potrivit nevoilor și preferințelor dvs.

De renoveaza

Renoveaza.ro este sursa de soluții în toate etapele proiectelor dvs. de construcții. Oferim sfaturi și servicii profesionale pentru a vă transforma visele de renovare în realitate. De la proiectare la execuție, suntem alături de tine la fiecare pas. Lasă-ne să te ajutăm să îți renovezi casa chiar astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *