Cum să construiești cu succes o casă de la zero

Construirea unei case de la zero este o experiență plină de satisfacții, dar necesită, de asemenea, o planificare atentă, pregătire și îndemânare. Dacă vă gândiți să vă asumați provocarea de a vă construi propria casă, acest ghid vă va ajuta să începeți.

Înainte de a vă murdări mâinile, există câțiva pași esențiali care trebuie urmați pentru a asigura succesul proiectului dumneavoastră. Primul pas este să creați un plan clar pentru întregul proces. Acest lucru include să decideți ce fel de casă doriți să construiți, cât de mare ar trebui să fie și unde ar trebui să fie amplasată. Este important să vă asigurați că aveți toate permisele și documentele necesare înainte de a începe orice lucrare pe șantier. Asigurați-vă că sunteți familiarizat cu reglementările locale în materie de construcții, deoarece acestea vor afecta probabil procesul de proiectare.

Odată ce acești pași preliminari au fost parcurși, puteți începe să vă proiectați casa de vis. Luați în considerare angajarea unui arhitect sau a unui designer profesionist dacă nu sunteți încrezător în abordarea acestui pas de unul singur. Această persoană vă poate oferi sfaturi neprețuite despre materiale și tehnici de construcție, ceea ce ar putea economisi timp și bani pe termen lung. De asemenea, este important să luați în considerare eficiența energetică în proiectarea dvs., deoarece aceasta poate reduce costurile de funcționare în timp.

Când vine timpul să construiți structura propriu-zisă, începeți prin a pune o fundație de beton. Turnați fundații din beton la cel puțin 16 inci adâncime și la 1,5 metri distanță între ele în jurul perimetrului casei și consolidați-le cu bare de oțel sau cu plasă de sârmă pentru o mai mare stabilitate. După ce turnați o bază de plăci de beton peste aceste fundații, instalați grinzi din lemn tratat și podele peste ele folosind cuie sau șuruburi galvanizate; acestea vor face parte din sistemul principal de pardoseală.

Dacă intenționați să ridicați pereți, folosiți cherestea de 2×4 sau stâlpi de oțel, în funcție de tipul de finisaj exterior pe care doriți să-l aplicați ulterior (de exemplu, placarea cu cărămidă). Bateți în cuie sau înșurubați fiecare cadru de perete și apoi ridicați-l în poziție înainte de a-l fixa în siguranță la grinzile de podea cu ajutorul unor umerașe metalice sau a unor contravântuiri unghiulare pentru a fi susținut împotriva presiunilor de încărcare a vântului atunci când veți termina – asigurându-vă din nou că și aici sunt respectate toate codurile locale de construcție pe parcursul lucrărilor de instalare!

Urmează acoperirea acoperișului: Încercați să folosiți plăci OSB (Oriented Strand Board) deasupra căpriorilor tradiționali (care trebuie, de asemenea, să fie fixate corespunzător). Acoperiți aceste plăci cu hârtie gudronată, apoi cu țiglă – acest lucru ar trebui să protejeze împotriva pătrunderii apei de ploaie, asigurând în același timp izolarea atât de temperaturile reci în lunile de iarnă & cât și de cele calde în perioadele de vară! În plus, nu uitați să adăugați și sisteme de ventilație la coamă; esențiale pentru un flux de aer adecvat în spațiile superioare, cum ar fi mansardele/ podurile etc… precum și pentru a promova ventilația încrucișată între încăperile interioare de dedesubt, contribuind astfel la reducerea facturilor de energie anuală în timp!

În cele din urmă, aveți grijă la instalarea finisajelor exterioare, cum ar fi panourile de siding și alte materiale de placare, atât din punct de vedere estetic, cât și practic: Deoarece acestea vor avea nevoie de etanșare corectă după efectuarea lucrărilor de instalare, pentru a preveni deteriorarea apei și pentru a afecta integritatea structurală în general – ceea ce nimeni nu dorește să se întâmple după finalizarea lucrărilor!

În concluzie, construirea unei case de la zero necesită o gândire atentă și o atenție deosebită înainte de a începe lucrările – de la obținerea autorizațiilor legale până la alegerea materialelor folosite și asigurarea că totul este instalat corect la finalizare și multe altele! Dar, dacă se face bine rezultatul final ar putea deveni în curând casa de vis a cuiva, așa că nu lăsați frica să rețină potențialul succes aici doar pentru că perspectiva descurajantă inițial; altfel, nici recompensele nu pot deveni niciodată realitate!

De renoveaza

Renoveaza.ro este sursa de soluții în toate etapele proiectelor dvs. de construcții. Oferim sfaturi și servicii profesionale pentru a vă transforma visele de renovare în realitate. De la proiectare la execuție, suntem alături de tine la fiecare pas. Lasă-ne să te ajutăm să îți renovezi casa chiar astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *