art deco interior

Art Deco este o mișcare artistică care a luat naștere în Franța și s-a răspândit în întreaga lume la începutul secolului XX. A fost un amestec eclectic de diferite stiluri artistice, inclusiv clasic, modernism, cubism și influențe primitive. Stilul poate fi văzut în multe forme de arhitectură, cum ar fi zgârie-nori și poduri. Astăzi, elementele Art Deco devin din ce în ce mai populare în designul interior. Prin combinarea acestor elemente clasice cu elemente contemporane, este posibil să se creeze un design interior cu adevărat unic și frumos.

Ce este Art Deco?

Art Deco s-a născut în epoca mașinilor; numele său provine de la Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes (Expoziția Internațională a Artelor Decorative și Industriale Moderne) din 1925. Această expoziție a celebrat materialele moderne precum cromul, aluminiul, lacul și sticla – toate folosite pentru a crea modele elegante. De asemenea, expoziția a fost puternic influențată de cubism și de arta primitivă. Printre trăsăturile caracteristice ale Art Deco se numără formele geometrice, cum ar fi zig-zagurile și chevronii; culorile îndrăznețe, cum ar fi negrul, roșul și auriul; modelele complicate; și utilizarea distinctivă a materialelor, cum ar fi oglinzile sau lemnul lăcuit.

Cum să încorporezi elemente Art Deco în interioarele contemporane

Cel mai bun mod de a încorpora elemente Art Deco în interioarele contemporane este prin crearea unui echilibru armonios între farmecul lumii vechi și stilul modern. Iată câteva sfaturi despre cum să faceți acest lucru:

1. Concentrează-te pe elementele cheie: Atunci când încorporați elemente Art Deco în schema dvs. de design interior, concentrați-vă pe elementele cheie, cum ar fi formele geometrice, culorile, modelele și materialele, astfel încât acestea să iasă în evidență printre alte elemente de decor. De exemplu, ați putea alege un perete din cameră pentru a prezenta o pictură murală cu forme geometrice mari sau un tapet cu un model complicat; acest lucru va oferi spațiului dvs. un punct focal care să atragă instantaneu atenția.
2. Amestecați și potriviți stilurile: Atunci când vă amenajați spațiul folosind atât elemente clasice, cât și moderne, este important să găsiți echilibrul potrivit între îmbinarea stilurilor fără a copleși camera cu prea mult dintr-un stil sau altul. Pentru a obține acest aspect, amestecați cu succes diferite stiluri – de exemplu, încercați să asociați o canapea de la mijlocul secolului cu un fotoliu vintage sau să adăugați corpuri de iluminat industriale alături de aplice tradiționale – menținând în același timp armonia în cadrul schemei generale prin palete de culori similare sau modele complementare în tot spațiul.
3. Adăugați atingeri de lux: Pentru a aduce un plus de rafinament oricărui proiect de design interior, încercați să încorporați materiale de lux, cum ar fi perdelele de catifea sau mătase, precum și piese de mobilier precum mesele laterale cu oglinzi sau corpurile de iluminat aurii, care vă vor ajuta să da viață oricărei încăperi cu vibrații Art Deco pline de farmec! Pentru un plus de dramatism, puteți adăuga chiar vopsea metalică pe pereți pentru un factor suplimentar de uimire!

elemente Art Deco în interioarele

Concluzie

Îmbinând elementele clasice Art Deco cu atingeri contemporane, este posibil să creezi un proiect de design interior cu adevărat unic, care să surprindă atât atemporalitatea tendințelor estetice din trecut, cât și să reflecte alegerile stilistice mai actuale! Fie că este vorba de concentrarea asupra unor aspecte specifice, cum ar fi schemele de culori sau formele; amestecarea diferitelor stiluri împreună; sau adăugarea de detalii luxoase – există o mulțime de moduri în care puteți încorpora cu ușurință Art Deco în interioarele contemporane!

Categories: Renovare

Leave a Comment