Cum se construiește fundația casei

Fundațiile sunt una dintre cele mai importante părți ale oricărei case, oferind suportul structural și stabilitatea necesară pentru a vă asigura că locuința dvs. este sigură și securizată. Construirea unei fundații în mod corespunzător este esențială pentru un proiect de construcție de succes, așa că este important să înțelegeți ce presupune acest proces înainte de a începe. Acest articol va oferi o prezentare generală a modului în care se construiește fundația unei case, de la proiectarea și întocmirea planurilor, până la turnarea betonului și finalizarea pereților fundației.

Inspectarea terenului

Primul pas în construirea fundației unei case este proiectarea și întocmirea unui plan. Acest lucru necesită o înțelegere a codurilor locale de construcție, precum și a tipului de sol și a topografiei terenului. De asemenea, va trebui să țineți cont de orice utilități sau țevi subterane care pot fi prezente în zonă. Odată ce aveți planul stabilit, puteți începe să pregătiți terenul pentru construcție prin îndepărtarea oricăror obstacole, cum ar fi copaci sau pietre, nivelarea suprafeței solului și compactarea acestuia pentru a minimiza așezarea după construcție.

Inainte ca construirea fundației să fie începută, se efectuează o cercetare a terenului. Aceasta permite constructori de a determina adâncimea necesară a fundației și tipul actual de sol al siteului. Acest pas este esențial pentru succesul asigurarea calității finale a construcției. Evaluarea corectitudinii efectuate la acest nivel joacă un rol major în asigurarea stocare corespunzator și uniformitatea materielelor preferate pe toata suprafața construcției. Astfel, prin efectuarea acestei etape preliminare, tehnicienii pot garanta că lucrurile vor merge fără probleme pe întreg parcursul construirii fundației.

Apoi se fac marcajele pentru dimensiunile fundației și se sapă o groapă pentru ea

Înainte de a începe planificarea fundației unei construcții, proprietarul sau lucrătorul trebuie să facă marcajele. Acestea vor indica exact dimensiunile de fundare necesare. După ce au fost făcute marcajele, următorul pas pe care trebuie să îl faceți este săparea gropii pentru fundația casei dvs. Aceasta groapă trebuie să fie adâncit până când se atinge nivelul solului stabil și anume acele zone în care presiunea din exterior nu poate influența structura construcției. Trebuie realizat cu o precizie excepțională pentru ca structural casa sa funcţioneze optim şi pentru a prevenii probleme ulterioare.

Se toarnă o beton armat sau o structură din ciment pentru a forma fundația casei.

Puteți începe să săpați șanțuri pentru fundații și să construiți forme pentru fundațiile din beton turnat. Scopul tălpilor este de a distribui greutatea structurii pe o suprafață mai mare decât doar contactul direct cu solul, ceea ce ajută la prevenirea problemelor de așezări ulterioare. Cofrajele sunt folosite pentru a conține betonul umed în timpul turnării și pentru a da formă pereților fundației dvs. după ce se usucă.

După ce cofrajele au fost așezate în locurile lor respective și șanțurile pentru fundații umplute cu pietriș sau piatră spartă, puteți începe să amestecați cimentul conform instrucțiunilor producătorului (în general, o parte de ciment Portland amestecat cu două părți de nisip) folosind fie unelte manuale, fie un malaxor mecanic. După ce s-a amestecat bine, este timpul să turnați pereții fundației la locul lor, folosind găleți sau tobogane pentru zonele mari (cum ar fi podelele subsolului). Pe măsură ce lucrați în jurul colțurilor sau schimbați direcțiile de turnare, asigurați-vă că toate suprafețele sunt netede, astfel încât apa să nu se adune acolo când veți termina; folosiți mistrii dacă este necesar în acest scop.

După ce betonul sau cimentul este uscat, se instalează un subsol de beton care va susține casa mai departe.

Instalarea unui subsol durabil este esențială pentru construirea unei case solide și rezistente. După ce fundația sau cimentul sunt uscați, se instalează un subsol de beton în scopul de a susține casa complet. Acest subsol acoperit folosește componentele de forță ale fundației și adaugă mai mulţi factori structurali dintr-o baie cu teren deschis. De asemenea, această structură poate proteja împotriva scurgerilor de apă sau inundațiiilor care pot provoca daune suplimentare proprietăţii tale. Instalarea unui subsol poate fi costisitoare, dar acesta oferă o investiţie pe termen lung care te va proteja şi faţa vremurile mai ploioase.

Acum că avem o bază solidă, putem începe sã construim peretele casei nostre!

Odată ce tot betonul turnat s-a uscat suficient – ceea ce poate dura de la câteva zile până la două săptămâni, în funcție de condițiile de temperatură – puteți începe să întăriți tijele de oțel în poziție, în conformitate cu codurile locale de construcție, dacă este cazul; acestea ajută la creșterea și mai mult a rezistenței atât împotriva forțelor de tensiune (tragere), cât și a celor de compresie (împingere). În cele din urmă, umpleți în jurul pereților exteriori cu pământ sau cu un amestec de nisip și pietriș până la nivelul suprafeței solului nivelat anterior; acest lucru va ajuta la protecția împotriva ridicării de îngheț în timpul lunilor cu vreme rece, permițând o anumită flexibilitate la nivelul solului în expansiune sub pereții fundației, fără a crea o presiune excesivă asupra acestora datorită proprietăților sale izolatoare în timpul anotimpurilor de dezgheț.

Sperăm că acest articol v-a oferit o perspectivă utilă asupra modului în care se construiește fundația unei case de la început până la sfârșit! Construirea fundațiilor necesită o planificare amplă în prealabil, precum și cunoașterea codurilor locale, plus diferite materiale disponibile pentru achiziționare, pentru a crea structuri fiabile care vor rezista la fel de bine la uzura anilor; nu vă grăbiți fără a explora mai întâi toate posibilitățile disponibile! Cu o cercetare adecvată + o atenție diligentă acordată pe parcursul fiecărui pas, de la proiectare până la finalizare, cu toate acestea – chiar și neofiturile DIY ar trebui să găsească succesul construindu-și propriile fundații destul de ușor!

De renoveaza

Renoveaza.ro este sursa de soluții în toate etapele proiectelor dvs. de construcții. Oferim sfaturi și servicii profesionale pentru a vă transforma visele de renovare în realitate. De la proiectare la execuție, suntem alături de tine la fiecare pas. Lasă-ne să te ajutăm să îți renovezi casa chiar astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *