Listă completă de prețuri și calculator de costuri pentru lucrări de împrejmuire

Vă gândiți să adăugați un gard la casa sau afacerea dumneavoastră? Probabil că sunteți deja conștient de faptul că înțelegerea costurilor asociate unui astfel de proiect este o parte esențială a planificării acestuia.

În aceast articol, am adunat informații complete și directe referitoare la prețurile lucrărilor de împrejmuire – inclusiv detalii despre diferite tipuri de garduri și materiale, precum și liste de prețuri de la cei mai importanți profesioniști din domeniu. În plus, veți găsi îndrumări valoroase în calculatorul nostru de costuri, ajutându-vă să determinați cu exactitate cât de mult să bugetați pentru propriul proiect de gard! Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Calculator de costuri pentru lucrări de împrejmuire

Căutați o metodă fiabilă de estimare a costului asociat cu proiectul dumneavoastră de împrejmuire? Dacă da, atunci calculatorul nostru cuprinzător de prețuri pentru garduri este exact ceea ce aveți nevoie! Calculatorul nostru ia în considerare toate resursele de forță de muncă și materiale care sunt implicate în orice proiect de lucrări de împrejmuire, oferindu-vă o estimare precisă și eficientă a costurilor potențiale. Alături de aceasta, vă oferim informații utile despre materialele necesare, aspecte legate de prețurile locale, considerații privind nivelarea terenului și multe altele.

Care este perimetrul suprafetei care trebuie imprejmuita?
Care este tipul gardului dorit?
Total lei  Lista preturi pentru lucrări de împrejmuire

  Echiparea proprietății dvs. rezidențiale cu garduri poate contribui la creșterea siguranței, a securității și a plăcerii estetice. Dar dacă vă simțiți puțin copleșit și nu sunteți sigur de cât va costa finalizarea corespunzătoare a lucrării, ar putea fi util să consultați o listă de prețuri pentru lucrări de împrejmuire. Astfel de liste defalcă de obicei separat cheltuielile cu materialele și cu forța de muncă, precum și indică orice variații de preț locale sau regionale. Acest lucru vă va permite să identificați cu exactitate ce costuri sunt asociate cu fiecare etapă a procesului de instalare. Cu aceste informații în mână, puteți compara opțiunile pentru a decide care furnizor vă oferă cea mai bună valoare la un preț accesibil.

  Servicii Pret
  Montare gard din fier forjat 350 -600 lei/ml
  Montare gard de lemn 100-300 lei/ml
  Gard din piatra (gabioane) 100-250 lei/ml
  Gard PVC 150-300 lei/ml
  Gard beton 150-250 lei/ml
  Gard WPC (lemn composit vopsit) 400-600 lei/ml
  Gard metalic 300-500 lei/ml

   

  Tipuri de garduri

  Tipuri de garduri

  gard din fier forjat

  Gardurile din fier forjat sunt un plus elegant și atemporal pentru orice casă sau afacere. Proiectele lor complexe creează un aspect unic care se deosebește de alte tipuri de garduri. Realizate din tije de fier robuste, acestea pot fi ușor personalizate cu orice design pe care vi-l puteți imagina. Deși necesită o întreținere regulată pentru a preveni rugina, acestea vor dura zeci de ani cu o îngrijire adecvată.

  Gard de lemn

  Gardurile din lemn, pe de altă parte, sunt o alegere populară atât în rândul proprietarilor de case, cât și al întreprinderilor. Acestea vin în multe stiluri diferite și variază în funcție de preț, în funcție de tipul și calitatea lemnului folosit. Gardurile din lemn sunt ideale pentru a crea intimitate în jurul unei proprietăți, precum și pentru a oferi o securitate suplimentară împotriva intrușilor.

  Gard din piatra (gabioane)

  Gardurile din piatră, cunoscute și sub numele de gabioane, au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită durabilității și calităților estetice atractive. Construite din pietre sau roci așezate în colivii stivuite și umplute cu mortar, aceste garduri oferă o rezistență superioară și intimitate, adăugând în același timp farmec designului peisajului dumneavoastră. Gardul din PVC este o altă opțiune excelentă pentru cei care caută o soluție accesibilă fără a sacrifica calitatea sau atractivitatea stilului.

  Gard PVC

  Gardurile din PVC sunt ușor de instalat și de întreținut, ceea ce le face perfecte pentru aplicații rezidențiale.

  Gard beton

  Gardurile din beton oferă versatilitate atunci când vine vorba de proiectarea propriului aspect, precum și o protecție excelentă împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. În general mai scumpe decât alte tipuri de garduri, dar foarte durabile pe termen lung, panourile de gard din beton sunt pre-fabricate sau personalizate în diverse culori și texturi care oferă un aspect unic casei sau afacerii dvs.

  Gard WPC (lemn composit vopsit)

  Un alt tip de gard care câștigă popularitate este gardul WPC (lemn compozit vopsit). Acest tip de gard este alcătuit din materiale compozite din lemn și plastic care sunt foarte durabile, necesită puțină întreținere și sunt proiectate elegant, cu un strat exterior care poate fi vopsit aproape în orice culoare dorită de proprietar – ceea ce face ca acest tip de gard să fie popular în rândul decoratorilor de interior care doresc să adauge o notă de creativitate, păstrând în același timp funcționalitatea.

  Gard metalic

  În cele din urmă, gardurile metalice, cum ar fi aluminiul sau oțelul, reprezintă, de asemenea, o modalitate eficientă de a vă securiza curtea, adăugând în același timp un sentiment de eleganță cu gama largă de modele ornamentale disponibile pe piață în prezent; perfecte atât pentru proprietățile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale, datorită construcției sale solide și a accesibilității în comparație cu alte tipuri de materiale pentru garduri.

  Etapele lucrarilor de montare garduri

  Etapele lucrarilor de montare garduri

  1. Prima etapă constă în marcarea zonei în care va fi instalat gardul. Acest lucru se face prin înfigerea unor țăruși de lemn în pământ la colțurile liniei propuse pentru gard. Apoi se întinde o sfoară între țăruși pentru a indica clar linia gardului.
  2. Următoarea etapă constă în săparea găurilor pentru stâlpi. Adâncimea găurilor va depinde de înălțimea gardului, dar trebuie să fie de cel puțin 600 mm. După ce au fost săpate toate găurile, se toarnă beton în fiecare dintre ele și se lasă să se întărească.
  3. A treia etapă constă în instalarea stâlpilor. Stâlpii trebuie să fie din lemn tratat, rezistent la putrezire. Aceștia trebuie să fie introduși în găuri și fixați cu beton. După ce toți stâlpii sunt în poziție, trebuie lăsați să se întărească timp de 24 de ore.
  4. A patra etapă este instalarea șinelor. Șinele ar trebui să fie realizate din lemn tratat care este, de asemenea, rezistent la putrezire. Acestea trebuie să fie fixate cu cuie sau cu șuruburi deasupra stâlpilor.
  5. Cea de-a cincea și ultima etapă este instalarea picheților. Picheții pot fi confecționați dintr-o varietate de materiale, dar toți ar trebui să fie din lemn tratat, rezistent la putrefacție. Acestea trebuie să fie fixate cu cuie sau cu șuruburi deasupra șinelor

  Întrebări frecvente despre lucrările de împrejmuire

  Ce tipuri de garduri sunt disponibile?

  Există o varietate de tipuri diferite de garduri disponibile, în funcție de nevoile dumneavoastră. Cel mai comun tip de gard este compus din panouri din lemn sau vinil și stâlpi ancorați în pământ cu beton sau bare de armătură. Gardurile cu verigă de lanț oferă o opțiune economică, precum și protecție împotriva intruziunilor. PVC, sau clorura de polivinil, este un material popular utilizat la multe garduri rezidențiale care oferă o durabilitate superioară și cerințe reduse de întreținere. Gardurile din fier sau aluminiu pot fi, de asemenea, utilizate atât pentru securitate, cât și pentru estetică.

  Pot să-mi instalez singur gardul?

  Este posibil să vă construiți singur gardul dacă aveți timpul, instrumentele și abilitățile adecvate pentru a face acest lucru în siguranță și corect. Cu toate acestea, antreprenorii profesioniști de garduri au adesea mai multă experiență în conceperea de soluții personalizate pentru nevoi specifice care nu pot fi realizate de amatori. În plus, multe coduri locale de construcție impun ca toate gardurile să respecte anumite reglementări care pot necesita o instalare profesională.

  Cât durează instalarea unui gard?

  Timpul necesar pentru instalarea unui gard variază foarte mult în funcție de mărimea și complexitatea lucrării, precum și de numărul de lucrători implicați în proiect. În general, un simplu gard simplu cu verigă de lanț durează de la o zi până la trei zile, în timp ce instalațiile mai complexe, cum ar fi gardurile din fier forjat, durează de obicei mai mult de o săptămână din cauza modelelor lor complexe și a cerințelor de instalare.

  Ce ar trebui să iau în considerare atunci când aleg un antreprenor?

  Atunci când selectați un antreprenor pentru proiectul dvs. de gard, este important să vă asigurați că acesta are o acoperire de asigurare adecvată în cazul în care apar daune în timpul instalării sau din cauza uzurii viitoare a structurii după ce aceasta a fost finalizată. În plus, verificați referințele altor clienți care au lucrat cu antreprenorul, pentru a verifica nivelul de expertiză și istoricul serviciilor oferite clienților înainte de a lua orice decizie. Este, de asemenea, important ca aceștia să fie licențiați de către autoritățile locale, dacă acest lucru este cerut de lege, înainte de a începe orice lucrare pe proprietatea dumneavoastră. În cele din urmă, asigurați-vă că toate detaliile privind graficele de plată, costurile materialelor, costurile forței de muncă, termenele de finalizare sunt discutate înainte de a semna orice acord contractual cu potențialul antreprenor.

  Există cerințe de întreținere permanentă pentru gardul meu?

  Majoritatea materialelor pentru garduri necesită un anumit grad de întreținere continuă pentru ca acestea să dureze mai mult și să rămână plăcute din punct de vedere estetic în timp. Gardurile din lemn au nevoie de colorare sau vopsire periodică, în timp ce gardurile din vinil trebuie spălate cu detergenți blânzi la fiecare câțiva ani pentru a-și păstra aspectul nou, fără a se decolora sau a se fisura din cauza expunerii prelungite la lumina soarelui sau a condițiilor meteorologice dure, cum ar fi ploaia sau acumularea de zăpadă pe perioade de timp fără ca proprietarii să facă eforturi regulate de curățare. În plus, structurile metalice, cum ar fi fierul forjat, trebuie, de asemenea, să fie inspectate în mod regulat pentru rugină din cauza nivelului de umiditate din solurile înconjurătoare, ceea ce poate provoca coroziune dacă nu este abordată suficient de repede înainte de apariția unor daune grave, ceea ce ar putea duce la reparații costisitoare în josul liniei, care ar putea fi evitate cu ușurință dacă s-ar fi luat măsuri preventive din timp, în loc să se ia în momentul în care rugina a început deja să apară în jurul articulațiilor dintre plăci, unde nivelul de umiditate era deosebit de ridicat

  De renoveaza

  Renoveaza.ro este sursa de soluții în toate etapele proiectelor dvs. de construcții. Oferim sfaturi și servicii profesionale pentru a vă transforma visele de renovare în realitate. De la proiectare la execuție, suntem alături de tine la fiecare pas. Lasă-ne să te ajutăm să îți renovezi casa chiar astăzi!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *