Cat costa si cum procedezi atunci cand iti montezi aer conditinat

Când vine vorba de actualizarea sistemului de control al temperaturii din casa dumneavoastră, aerul condiționat (AC) este un aspect important. Este ceva ce puteți folosi pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, și este o modalitate excelentă de a crește nivelul de confort al oricărui spațiu de locuit. Cu toate acestea, instalarea AC poate fi costisitoare – ceea ce i-a determinat pe unii potențiali cumpărători să se oprească în timp ce își analizează opțiunile.

Înainte de a lua o decizie privind instalarea sau nu a aerului condiționat în casa ta, trebuie să înțelegi mai întâi exact câți bani vor fi implicați, astfel încât să știi dacă acest lucru se va încadra sau nu în bugetul tău. În acest ghid vă vom explica tot ce este de știut despre instalarea unei unități de aer condiționat: de la alegerea sistemului potrivit pentru casa dvs. și cât ar putea costa – până la cum să procedați cel mai bine la instalarea acestuia.

Prețul de instalare a aerului condiționat

Instalarea aerului condiționat poate părea o investiție costisitoare, dar există numeroase avantaje pentru a vă bucura de beneficiile unui mediu interior răcoros și confortabil în timpul lunilor fierbinți de vară. În funcție de nevoile și obiectivele specifice ale individului, costul instalării poate varia foarte mult. Cu toate acestea, chiar și cu prețul mai mare al multor unități și pachete de instalare, merită adesea să investești în sisteme de aer condiționat de calitate, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și oferă performanțe mai mari. În plus, menținerea unei îngrijiri preventive regulate pentru sistemele de aer condiționat poate prelungi durata de viață a acestora și poate contribui la reducerea costurilor de înlocuire pe parcurs. Indiferent de buget sau de planurile dvs. pe termen lung, există o gamă largă de opțiuni disponibile atunci când vine vorba de găsirea unei soluții accesibile, dar potrivite pentru răcirea spațiilor de locuit.

Serviciu  Pret
Montare aparate aer conditionat monosplit 500 – 700 lei
Montare aparate aer conditionat multisplit 800 – 1500 lei
Demontare aer conditionat 200-250 lei
Reparatie aer conditionat 150-350 lei
Service aer conditionat 150-200 lei
Incarcare freon 200-400 lei

Prețul de instalare a aerului condiționat

Tipuri de aparate de aer condiționat

Aparate centrale de aer condiționat

Un aparat de aer condiționat central este un tip de aparat de aer condiționat care este utilizat pentru a răci un spațiu mare, cum ar fi o casă sau un birou. Aparatele de aer condiționat centrale sunt, de obicei, mai scumpe decât alte tipuri de aparate de aer condiționat, dar sunt, de asemenea, mai eficiente la răcirea spațiilor mari.

Aparate de aer condiționat de fereastră

Un aparat de aer condiționat de fereastră este un tip de aparat de aer condiționat care este proiectat pentru a fi instalat într-o fereastră. Aparatele de aer condiționat de fereastră sunt, de obicei, mai puțin costisitoare decât alte tipuri de aparate de aer condiționat, dar sunt, de asemenea, mai puțin eficiente la răcirea spațiilor mari.

Aparate de aer condiționat portabile

Un aparat de aer condiționat portabil este un tip de aparat de aer condiționat care poate fi mutat dintr-o locație în alta. Aparatele de aer condiționat portabile sunt, de obicei, mai puțin costisitoare decât alte tipuri de aparate de aer condiționat, dar sunt, de asemenea, mai puțin eficiente la răcirea spațiilor mari.

Aparate de aer condiționat cu sistem split

Un aparat de aer condiționat cu sistem divizat este un tip de aparat de aer condiționat care are două părți: o unitate exterioară și o unitate interioară. Aparatele de aer condiționat cu sistem split sunt de obicei mai scumpe decât alte tipuri de aparate de aer condiționat, dar sunt, de asemenea, mai eficiente la răcirea spațiilor mari.

Cum să vă pregătiți casa pentru instalare

Programează

Primul pas în pregătirea instalării aerului condiționat este să programați o întâlnire cu un tehnician calificat. Este important să găsiți un tehnician care are experiență și care are acreditările corespunzătoare. Puteți cere recomandări de la familie și prieteni sau puteți căuta online recenzii ale clienților. După ce ați găsit un tehnician cu care vă simțiți confortabil, programați o întâlnire pentru o consultație.

Pregătiți-vă casa

După ce ați programat întâlnirea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti casa pentru instalare. În primul rând, eliberați orice mobilier sau alte obiecte din zona în care va fi instalat aparatul de aer condiționat. Acest lucru îi va oferi tehnicianului suficient spațiu pentru a lucra și va ajuta la evitarea oricăror deteriorări ale bunurilor dumneavoastră. În al doilea rând, asigurați-vă că există o cale liberă de la unitatea exterioară la unitatea interioară. Tehnicianul va trebui să treacă cabluri electrice și țevi între cele două unități, așa că este important să nu existe obstacole în cale.

Alegeți o locație

Atunci când alegeți o locație pentru aparatul de aer condiționat, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. În primul rând, aparatul de aer condiționat trebuie amplasat într-o zonă în care nu va fi obstrucționat de mobilier sau alte obiecte. În al doilea rând, aparatul de aer condiționat ar trebui să fie amplasat într-o zonă în care va avea suficientă ventilație. În al treilea rând, aparatul de aer condiționat ar trebui să fie plasat într-o zonă în care nu va fi expus direct la lumina directă a soarelui. Toți acești factori vor contribui la asigurarea faptului că aparatul de aer condiționat funcționează eficient și eficace.

Opriți alimentarea cu energie electrică a locuinței dvs

Înainte ca tehnicianul să sosească, asigurați-vă că ați oprit curentul la casa dvs. la cutia de întreruperi. Acest lucru va ajuta la prevenirea oricăror accidente sau răniri în timpul procesului de instalare

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un montator pentru instalare aer conditionat

Când vine vorba de instalarea unui aparat de aer condiționat, este esențial să angajați un instalator calificat și experimentat din motive de siguranță și eficiență. Este important să vă faceți cercetări și să căutați recenzii ale clienților pentru a vă face o idee despre reputația acestora. De asemenea, întrebați prietenii sau familia dacă au recomandări.

Asigurați-vă că instalatorul de aparate de aer condiționat pe care îl angajați este autorizat și asigurat în mod corespunzător. În același timp, ar trebui să confirmați că acesta are instrumentele, cunoștințele și certificările necesare pentru a lucra atât cu marca de unitate pe care ați ales-o, cât și cu orice coduri locale de construcție din zona dvs. De asemenea, ar trebui să confirmați ce tip de garanție este oferită împreună cu serviciul de instalare înainte de a semna orice acord sau de a face o plată. Luând toate aceste lucruri în considerare din timp, vă veți asigura că veți obține unitatea de aer condiționat instalată de cineva care este competent și în care puteți avea încredere în serviciile sale.

Întrebări înainte de a instala aer conditionat

Care este bugetul?

Prima întrebare pe care trebuie să o puneți înainte de a instala aer condiționat este care este bugetul dumneavoastră. Există o varietate de unități de aer condiționat pe piață, iar prețul poate varia semnificativ. Trebuie să găsiți o unitate de aer condiționat care să se potrivească bugetului dvs. pentru a evita cheltuielile excesive.

De ce dimensiune aveți nevoie?

O altă întrebare importantă pe care trebuie să v-o puneți înainte de a instala aer condiționat este ce dimensiune aveți nevoie. Aparatele de aer condiționat vin într-o varietate de dimensiuni și trebuie să vă asigurați că obțineți unul care are dimensiunea potrivită pentru casa dvs. Dacă obțineți un aparat de aer condiționat prea mic, acesta nu va putea să vă răcească locuința în mod corespunzător. Pe de altă parte, dacă obțineți unul care este prea mare, acesta va folosi mai multă energie decât este necesar și va fi probabil mai puțin eficient.

Ce tip vă doriți?

Există mai multe tipuri diferite de aparate de aer condiționat pe piață, așa că trebuie să vă decideți ce tip doriți înainte de a face o achiziție. Unele dintre cele mai populare tipuri de aparate de aer condiționat includ aparate de aer condiționat centrale, unități de fereastră și aparate de aer condiționat portabile. Luați în considerare nevoile și preferințele dumneavoastră atunci când alegeți un tip de aparat de aer condiționat.

Unde îl veți instala?

Un alt considerent important atunci când instalați un aparat de aer condiționat este locul unde îl veți instala. Trebuie să vă asigurați că există suficient spațiu pentru unitate și că aceasta va fi instalată într-o zonă care primește un flux de aer bun. În plus, trebuie să vă asigurați că zona din jurul unității este liberă, astfel încât aceasta să poată funcționa corect.

Vă doriți caracteristici suplimentare?

Unele aparate de aer condiționat vin cu caracteristici suplimentare care pot fi benefice pentru casa dvs. De exemplu, unele unități vin cu temporizatoare, astfel încât acestea pot porni și opri automat. Alte unități vin cu telecomenzi, astfel încât să puteți ajusta setările fără a fi nevoie să vă ridicați. Luați în considerare nevoile și preferințele dvs. atunci când alegeți un aparat de aer condiționat cu funcții suplimentare

Sfaturi privind Unitatea de aer condiționat

#1. Luați-vă un termostat programabil.

Un termostat programabil vă poate economisi bani la factura de energie, permițându-vă să setați temperatura în funcție de programul dumneavoastră. De exemplu, dacă știți că veți fi plecat de acasă în timpul zilei, puteți seta temperatura să fie mai mare decât de obicei, astfel încât să nu răciți o casă goală.

#2. Folosiți ventilatoarele cu înțelepciune.

Ventilatoarele pot fi folosite pentru a completa aparatul de aer condiționat sau, în unele cazuri, pentru a-l înlocui în întregime. Ventilatoarele de tavan sunt deosebit de eficiente în ceea ce privește circulația aerului și pot ajuta la obținerea unei senzații de răcoare într-o încăpere fără a folosi la fel de multă energie ca un aparat de aer condiționat.

#3. Păstrați-vă unitatea de aer condiționat în stare bună.

Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că aparatul dvs. de aer condiționat funcționează eficient este să îl păstrați în stare bună. Acest lucru înseamnă schimbarea regulată a filtrului și apelarea la un profesionist pentru a face service la unitate în fiecare an.

Cum să găsești cea mai bună ofertă pentru serviciul de aer condiționat

Găsirea celei mai bune oferte pentru servicii de aer condiționat poate fi dificilă, dar merită efortul. Căutând tehnicieni locali care oferă sfaturi de specialitate și servicii de încredere, proprietarii de locuințe se pot asigura că nevoile lor de reparații sau de instalare sunt rezolvate în timp util, la un pret competitiv.

Începeți prin a valorifica resursele online pentru a compara costurile și căutați recenzii de la clienții anteriori. Citirea comentariilor clienților poate ajuta la identificarea tehnicienilor de calitate care oferă oferte sau cupoane care pot economisi bani. De asemenea, este important să solicitați o listă de referințe, astfel încât să puteți confirma credibilitatea fiecărui tehnician înainte de a încheia orice contract. Cu o cercetare și o analiză corectă, veți putea găsi cea mai bună ofertă pentru servicii de aer condiționat care să se potrivească bugetului dvs. și să mențină confortul în casa dvs. pe tot parcursul sezonului.

Categories: Constructii Preturi

Leave a Comment