Tendințe de culoare care vor fi la modă în 2023

Utilizarea culorilor în designul interior este un factor important în crearea unei atmosfere de căldură, confort și bunăstare. În secolul XXI, tendințele în materie de culori au evoluat dramatic, îndepărtându-se de culorile clasice și îndreptându-se spre nuanțe mai îndrăznețe și tonuri vibrante. Odată cu recenta ascensiune a tehnologiilor digitale și a inteligenței artificiale, apar în mod constant noi tendințe care explorează utilizări creative ale culorilor într-o varietate de medii. Acest articol va explora unele dintre tendințele de culoare care vor fi populare în 2023 în scopuri de design interior.

Nunante de albastru

Este de așteptat ca nuanțele de albastru să rămână populare pentru mulți ani de acum încolo și este probabil ca acest lucru să continue și în 2023. Albastrul aduce un sentiment de calm în orice spațiu, ceea ce îl face o alegere excelentă atât pentru interioarele rezidențiale, cât și pentru cele comerciale. Pentru a crea un aspect modern cu această culoare în 2023, încercați să amestecați diferite nuanțe împreună sau să folosiți albastrul ca o culoare de accent pe palete neutre, cum ar fi albul sau negrul. Nuanțe precum albastrul marin, verdele și turcoazul pot arăta grozav atunci când sunt combinate cu alte culori sau folosite singure.

Culoarea albastră va fi o tendință majoră în designul de interior pentru 2023, pe măsură ce proprietarii de locuințe descoperă puterea utilizării unor nuanțe versatile care adaugă un aer de eleganță și rafinament oricărei încăperi. Cu calitățile sale calmante, albastrul poate face ca orice spațiu să se simtă mai odihnitor și mai primitor. Fie că optați pentru tonuri marine îndrăznețe sau nuanțe de cer moale, există o mulțime de modalități de a încorpora această nuanță atemporală în decorul casei dvs.

O modalitate de a aduce albastrul în designul interior al casei tale este prin culoarea pereților. Prin selectarea unei nuanțe de vopsea albastră pentru pereți, puteți deschide o cameră și o puteți face să pară mai mare, adăugând în același timp o notă a acestei nuanțe clasice. Albastrul mai închis, cum ar fi albastrul marin sau cobalt, poate fi folosit ca perete de accent pentru a crea contrast și a atrage atenția asupra anumitor părți ale camerei, în timp ce albastrul mai deschis, cum ar fi albastrul pudră sau baby blue, poate oferi o doză subtilă de vibrații liniștite pentru orice spațiu de locuit.

Folosirea mobilierului în diferite nuanțe de albastru este, de asemenea, o modalitate excelentă de a introduce această culoare elegantă în schema de design a casei tale. Canapele și fotoliile bleumarin arată foarte bine atunci când sunt asociate cu mese din lemn deschis și accente neutre, cum ar fi rafturile sau perdelele albe – perfecte pentru a crea o atmosferă clasică și contemporană în același timp. Dacă doriți ceva și mai unic, alegeți piese de mobilier în mai multe nuanțe, cum ar fi verde teal, baby blue și midnight navy; acest efect de stratificare va da casei dvs. o notă de inspirație vintage, dar modernă, care cu siguranță va întoarce capetele.

Albastrul arată, de asemenea, uimitor atunci când este combinat cu alte nuanțe precum argintiu sau auriu – ideal dacă doriți să obțineți un finisaj opulent, dar discret în orice cameră. O tendință de design interior populară în acest moment este asocierea de albastru regal luminos cu accente metalice strălucitoare, cum ar fi corpurile de iluminat din bronz sau vazele din oțel inoxidabil; aceste atingeri creează un contrast frumos care adaugă farmec fără a fi prea decadent. În mod similar, combinarea de albastru deschis de bebeluș cu accesorii aurii strălucitoare oferă vibrații de vară, încorporând în același timp un aer de sofisticare – perfect pentru a crea o atmosferă primitoare pe tot parcursul anului.

În afară de mobilier și corpuri de iluminat, textilele sunt o altă modalitate excelentă de a introduce diferite nuanțe de albastru în schema dvs. de design interior. Pernele de aruncat în tonuri marine arată izbitor atunci când sunt așezate pe canapele sau scaune albe; în mod similar, asocierea pernelor albastru copil cu mobilier gri creează o juxtapunere elegantă care atrage privirea spre piesele individuale, dar are totuși suficientă subtilitate pentru a nu copleși restul decorului camerei. Pentru cei care nu doresc să afișeze prea multă culoare dintr-o dată, alegerea perdelelor în albastru deschis de cer poate oferi suficient de multă culoare fără să se simtă copleșitoare; aceste draperii arată deosebit de elegant atunci când sunt combinate cu rame de ferestre albe sau cu ornamente argintii în jurul ușilor sau al pervazurilor.

În cele din urmă, operele de artă sunt un alt instrument fantastic pentru a introduce albastrul la modă în orice spațiu, fără a necesita prea mult angajament din partea proprietarilor de locuințe – la urma urmei, operele de artă pot fi schimbate cu ușurință ori de câte ori se dorește! Pentru a face cu adevărat o declarație în cadrul schemei de design interior al casei dvs., luați în considerare adăugarea de pânze mari cu desene abstracte în tonuri profunde de cobalt; alternativ, optarea pentru printuri mai mici înrămate cu modele delicate în albastru pudră va adăuga doar suficient de multă vibrație fără a deveni prea ostentativă (mai ales dacă este plasată strategic în jurul pereților albi strălucitori).

Este clar că încorporarea diverselor nuanțe de albastru în schema de design interior a locuinței dvs. este o modalitate sigură de a aduce eleganță clasică în orice spațiu de locuit – în special atunci când este folosit alături de alte nuanțe complementare, cum ar fi accentele aurii și argintii sau pernele și operele de artă în culori pastelate. În plus, deoarece există atât de multe opțiuni disponibile atunci când vine vorba de a lucra cu această nuanță atemporală (de la albastru marin îndrăzneț până la tonuri de pudră palidă), proprietarii de locuințe nu vor avea nicio problemă în a găsi modalități de a-și personaliza propriul stil înainte de a-și transforma ideile în realitate!

Nunante de albastru

Nunante de verde

Verdele este o altă tendință de culoare care a câștigat popularitate în ultima vreme și se așteaptă ca aceasta să rămână ridicată și în 2023. Verdele are un efect calmant asupra spațiilor, ceea ce îl face excelent pentru dormitoare sau camere de zi, dar funcționează bine și în birouri. O modalitate de a vă asigura că verdele nu devine prea copleșitor sau prea autoritar este prin asocierea sa cu neutre subtile, cum ar fi tonurile de bej sau gri, care vor ajuta la echilibrarea intensității sale.

Designul interior este un domeniu în continuă evoluție, iar nuanțele de verde au câștigat popularitate în lumea designului interior. În timp ce maro și albastru pământiu au fost în mod tradițional nuanțele preferate pentru decorarea locuinței, în 2023 totul va fi despre îmbrățișarea diferitelor nuanțe de verde. Fie că preferați pastelurile sau tonurile mai îndrăznețe, există o nuanță perfectă de verde pentru toată lumea!

În general, nuanțele de verde sunt asociate cu calmul, relaxarea și natura. Utilizarea acestor nuanțe poate ajuta la crearea unui sentiment de zen în casa ta, precum și la aducerea unei note de aer liber în interior. Această nuanță naturală a fost văzută în multe interioare înainte – de la nuanțe de verde salvie la verde pădure și tot ce este între ele. Cu toate acestea, ceea ce face ca această tendință de culoare să fie unică pentru 2023 este faptul că este adaptată în case mai moderne, cu accente și accente contemporane.

O modalitate populară de a încorpora verdele în decorul dvs. este printr-un perete caracteristic. Fie că alegeți o nuanță strălucitoare de smarald sau decideți să mergeți mai subtil cu tonuri de mentă atenuate, acest aspect este sigur că va adăuga vibrație și personalitate oricărui spațiu de locuit. De asemenea, puteți folosi piese de mobilier, cum ar fi canapelele și scaunele tapițate în piele verde măslin sau verde vânător, ca o modalitate excelentă de a face o declarație îndrăzneață, păstrând în același timp echilibrul camerei. Pentru a completa astfel de piese, ia în considerare asocierea lor cu pereți gri deschis sau cu rafturi albe dacă vrei ceva mai neutru.

Accesoriile verzi sunt, de asemenea, o modalitate ușoară de a înfrumuseța orice cameră fără a o face prea copleșitoare pentru oaspeți. Gândește-te să adaugi câteva plante cu frunze în jurul casei – suculentele funcționează foarte bine pentru opțiuni cu întreținere redusă – precum și câteva perne sau perne cu modele botanice care pot readuce viața în spațiile de locuit. În plus, folosirea unor piese de artă inspirate de natură, cum ar fi printuri cu frunze sau copaci, poate servi, de asemenea, ca un excelent subiect de conversație atunci când primiți vizitatori la dumneavoastră acasă!

Un alt sfat grozav pentru utilizarea acestei culori la modă vine din amestecarea ei cu alte culori vibrante, cum ar fi rozul și roșul, care îi pot scoate în evidență nuanțele calde! Sau dacă preferați ceva mai rece, atunci încercați să o asociați cu alb sau argintiu – în orice caz, aceste combinații vor atrage cu siguranță atenția tuturor! Este important ca atunci când combinați mai multe culori să se completeze între ele; gândiți-vă la modul în care funcționează împreună în loc să plasați elemente la întâmplare prin cameră, deoarece nu doriți ca o culoare să domine asupra alteia, nici vizual, nici psihologic!

În cele din urmă, dacă vrei să introduci elemente organice în designul tău interior, atunci de ce să nu optezi pentru mobilier în stil rattan? Nu numai că arată șic, dar adaugă și textură care poate fi folosită ca element vizual interesant în zonele tale de locuit! În mod similar, covoarele din iută oferă confort sub picioare, aducând în același timp căldură în orice spațiu – ceea ce le face versatile, suficient de versatile pentru a fi folosite atât în interior, cât și în exterior!

În general, nuanțele de verde vor fi în centrul atenției pentru 2023 în ceea ce privește tendințele în materie de design interior; există atât de multe moduri în care puteți încorpora această culoare atrăgătoare fără ca ea să pară prea puternică de una singură! De la pereți caracteristici la amestecarea diferitelor tonuri împreună – această nuanță va aduce cu siguranță un sentiment de seninătate, rămânând în același timp în tendințe, indiferent unde locuiți! Așa că profitați acum înainte ca toată lumea să se prindă – credeți-ne; și oaspeții dvs. o vor iubi!

Nunante de verde

Culorile pastelate

Culorile pastelate sunt o altă opțiune pe care mulți oameni o folosesc mai frecvent în prezent, iar această tendință este de așteptat să continue și în 2023. Pastelurile moi și mute adaugă o notă de rafinament fără a fi prea dominante, astfel încât acestea funcționează bine în aproape orice cadru, inclusiv în băi, bucătării și zone de locuit deopotrivă. Printre alegerile populare se numără rozul pal, albastrul și verdele – toate nuanțele care vor aduce lumină și aerisire în casa dvs., menținând în același timp o senzație sofisticată în general.

Culorile pastelate au avut un moment de ceva vreme și nu pare că vor pleca nicăieri prea curând. De fapt, se așteaptă ca acestea să devină și mai populare în următorii ani. Nuanțele blânde și întunecate, cum ar fi rozul blush, albastrul pudră și lavanda, au un efect calmant care poate contribui la crearea unui spațiu senin și relaxant. Sunt, de asemenea, perfecte pentru cei care doresc să adauge o notă de culoare în casa lor fără a merge prea îndrăzneț. Dacă plănuiți să vă zugrăviți pereții sau să adăugați piese noi de mobilier în 2023, culorile pastelate ar trebui să fie cu siguranță pe radarul dumneavoastră.

Culorile neutre sunt o altă alegere clasică care va fi mereu la modă. Dar dacă sunteți în căutarea a ceva puțin diferit în 2023, încercați să optați pentru nuanțe mai calde în locul tonurilor obișnuite de alb și crem. Bej, taupe și chiar maro deschis pot contribui la crearea unei atmosfere primitoare și primitoare. Aceste culori funcționează bine și ca fundal pentru piese de accent mai strălucitoare. Așadar, dacă doriți să adăugați un strop de culoare cu lucrările de artă sau cu accesoriile, pereții neutri vă vor ajuta să echilibrați totul.

Dacă nu vă este teamă să faceți o declarație îndrăzneață, atunci culorile strălucitoare vor fi mari în 2023. Nuanțele electrice, cum ar fi galben, portocaliu și roz, vor adăuga instantaneu energie și personalitate oricărui spațiu. Și dacă vrei cu adevărat să ieși în evidență din mulțime, încearcă să asociezi două sau trei culori strălucitoare împreună – cu siguranță vei întoarce capete! Amintiți-vă doar că atunci când folosiți culori vii în casa dvs., mai puțin este cu siguranță mai mult. Câteva accente bine plasate vor face ca spațiul dvs. să se simtă distractiv și vibrant.

Nuanțele metalice sunt, de asemenea, așteptate să fie mari în 2023. Auriul roz a câștigat în mod constant popularitate în ultimii ani, dar și alte metale, cum ar fi cuprul și alama, încep să își facă loc în case. Aceste materiale adaugă instantaneu lux și farmec oricărui spațiu. Și fie că le folosești cu moderație, fie că te dai în vânt după mobilier și accesorii metalice, cu siguranță vor avea un impact mare în casa ta.

Pereții de accent au devenit din ce în ce mai populari în ultimii ani, dar această tendință nu va pleca nicăieri prea curând, așa că așteptați-vă ca ea să fie încă mare și în 2023! Pereții de accent vă permit să introduceți în cameră piese de declarație, cum ar fi modelele de tapet, păstrând în același timp lucrurile relativ simple în general; alegeți doar un singur perete pentru a face punctul focal dacă nu doriți ca lucrurile să scape de sub control cu mai mulți pereți caracteristici în întreaga cameră! Culorile luminoase, cum ar fi roșu sau portocaliu, au tendința de a funcționa cel mai bine pe pereții de accent, deși și cele neutre, cum ar fi taupe sau bej, pot arăta foarte bine, în funcție de alte elemente din spațiu.

În cele din urmă, nuanțele metalice au câștigat popularitate în ultima vreme datorită capacității lor de a adăuga un element de lux în orice spațiu, indiferent de mărimea sau de locația acestuia în interiorul casei; așteaptă-te ca aceste tipuri de finisaje precum bronzul, auriul sau argintiul să continue să fie în tendințe și în 2023, așa că experimentează cu ele dacă vrei să adaugi ceva extra special în proiectele tale de design interior! Accentele metalice pot fi introduse prin intermediul mobilierului, cum ar fi scaunele sau cuferele – amintiți-vă doar să nu exagerați, altfel lucrurile pot deveni rapid copleșitoare în schimb!

În concluzie, există o mulțime de tendințe de culoare interesante stabilite pentru 2023 atunci când vine vorba de design interior; sperăm că citirea listei noastre de mai sus a oferit suficientă inspirație pentru a începe să explorați unele idei noi în propriile proiecte! De la albastru și verde liniștitor prin pasteluri – nu există nicio lipsă de opțiuni disponibile atunci când te uiți la ce culori ar trebui să fie încorporate în casa ta anul viitor!

Leave a Comment